Norsk Balladklubbs temaside

none

Norsk Balladklubbs temaside
Start a New Topic 
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Re: Motorbytte

Ble dette billigere enn volvo penta og yanmar?

Re: Re: Re: Motorbytte

tja, jeg har av prinsipp bestemt meg for IKKE å regne på totalkostnaden, men selve motoren kom vel på omlag 47000,- NOK eller deromkring.
Så tilkommer omlag 6-8000,- i monteringsdetaljer, propell, aksel, centafleks osv. Og så kommer kosnader til løft, stålprofiler, støydemping, maling, slanger, klemmer, og alt det andre jeg har glemt å kjøpe.

Til fradrag kommmer en gammal, halvdårlig MD2, med ferskvannskjøling, ekstra dynamo, ganske OK dynastarter, aksel, propell og det hele, om noen vil ha den.

Totalt kommer jeg vel på mellom 55-60 000, kanskje noe mer. Bytte motor i en 35 år gammel båt, er ikke noe man gjør for at det er så forferdelig lønnsomt. Men - ettersom båten er passe til vårt behov, syntes vi det var dumt å kassere den bare for at motoren var dårlig. På dette viset kan vi ha den i 5 år til, minst, og kanskje få 20 000,- ekstra for den når vi en dag skal selge ? Da har motoren kostet oss 8000 kr pr år. Det er det verdt.

Espen

Re: Motorbytte

motoren ( Nanni 21HP ) er nå på plass, etter noen ukers intens jobbing. 2/3 av tiden gikk med til å skaffe helt standardiserte deler ( utsolgt, sendte feil, noe som manglet i pakken osv osv ) .
Jobben var helt kurrant, og ved god hjelp av en venn, gikk inretting som en drøm.

Selv om installasjonen ikke er 100% ferdig ( slanger må legges litt om, +litt annet småtteri ) sier jeg meg veldig godt fornøyd.

For en kraft, for en vibrasjonsfri gange, og for et lydbilde.

Deilig med NY motor, og at jeg sparte omlag 30 000,- på å montere motoren selv, gjør ikke akkurat noe det heller da...

E